Skylt utanför Stora valla

Pressmeddelande: DIF och kommunen i konstruktiva samtal

Efter ett möte mellan Degerfors IF och kommunen är parterna överens om att ta ett omtag – ”Vi behöver vara tydligare i vår dialog.” säger Anneli Mylly.

I måndags höll DIF och kommunen ett möte med konstruktiva samtal om läktarfrågan och en fördjupad dialog om Stora Vallas framtid.

”Vi har inte varit tillräckligt tydliga med vilken osäker ekonomisk situation kommunen står i”, säger Kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly. ”Oavsett, kommer det inte att påverka kommunens beslut att genomföra upphandlingen av läktaren. Vi har haft ett konstruktivt och bra möte tillsammans med DIF. Båda parter ser goda möjligheter till ett bra samarbete framåt och jag ser fram emot många spännande upplevelser av allsvensk fotboll på Stora valla.”

Fredrik Rakar, Ordförande i Degerfors IF:s styrelse som också närvarade på mötet säger: ”Vi är nu överens om att blicka framåt och förbättra dialogen mellan kommunen och föreningen. Vi samarbetar redan kring många frågor och hoppas fördjupa samarbetet framöver.”

Upphandling av ny läktare börjar vecka 13

Degerfors kommun har sedan tidigare beslutat att bygga en läktare på Stora valla i enlighet med Svenska fotbollsförbundets regler för allsvenska arenor. Kjell Hultgren som är projektledare på Degerfors kommun säger: ”Vi kommer skicka ut förfrågningshandlingar i slutet på den här veckan eller senast början på nästa vecka och sedan kommer vi hantera anbuden i maj.”

 

Sidan är uppdaterad 31/3 för att lägga till "pressmeddelande" i rubriken.

Till toppen av sidan