Bibliotek

Fyll gärna i vår kvalitetsundersökning för biblioteket 2023

Öppettider

Måndag: 12.00‑18.00

Tisdag: 12.00‑17.00

Onsdag: 11.00‑17.00

Torsdag: 11.00‑17.00

Fredag 10.00‑16.00

Lördag och söndag: Stängt


Avvikande öppettider

 

 

Händer på biblioteket

 

17 april kl. 18:00. Dansföreställningen HÖRA TILL i Teatersalongen, Folkets Hus.

Hämta gratis entrébiljetter i disken hos oss på biblioteket. Det går också bra att ringa eller maila för att få biljetter undanlagda: 0586-48110 / biblioteket@degerfors.se

Om HÖRA TILL:

HÖRA TILL är en dansföreställning som handlar om att ständigt behöva passa in och höra till. Vem eller vilka hör vi till. Och vilka vill vi höra till. Människans sätt att anpassa sig efter grupper och konstellationer. Vad påverkar oss? Och hur underbart är det när en hittar någon en känner tillhörighet med?

HÖRA TILL är en stark, känslig och cool dansföreställning, som passar för 11 år och uppåt/ungdom och vuxna.

 

23 april kl. 18:00. Författarbesök: Christoffer Carlsson.

Vi är glada att kunna presentera vårens författarbesök. Christoffer Carlsson, författare och doktor i kriminologi, har rönt stor uppmärksamhet för sina romaner de senaste åren. Dels kriminalromanerna om Leo Junker men också Hallandssviten med Järtecken (2019), Brinn mig en sol (2021) och Levande och döda (2023) som hittillsvarande titlar. Särskilt de senare har varit flitigt utlånade här på biblioteket under åren!

För TV-publiken är Christoffer dessutom känd som expert i SVT:s tidigare kriminalmagasin Veckans brott.

Gratis entrébiljetter finns att hämta på biblioteket. Biljetter har redan delats ut så kom till biblioteket för att säkra din biljett. Du kan också maila biblioteket@degerfors.se eller ringa 0586-48110 för att få biljetter undanlagda.

Välkommen Christoffer och välkomna alla besökare!


8-28 april. Utställningen Pippi på fåglar i Konsthallen, Folkets Hus.

Det kraxar, piper och kvittrar runt om oss. På våren är ljudet öronbedövande och vi blir varse den mångfald av fåglar som finns. Vilka är de? Hur ser de ut? Alla har fjädrar, näbb och vingar men variationerna är oändligt många. Vissa är iögonfallande färgsprakande och andra mer grå och oansenliga. De flesta kan flyga och färdas långa sträckor över jordklotet medan andra är stannfåglar som övervintrar. De bor i naturen, i staden eller kanske ute till havs.

I utställningen Pippi på fåglar, som vänder sig till barn i åldrarna 5–9 år, lyfter vi på ett lekfullt vis fram dessa fantastiska djur och låter barnen bekanta sig med några vanliga fågelarter. En del av utställningen är tänkt för utomhusbruk, till exempel tipspromenad med tio fågelholkar som är enkla att sätta upp på träd, lyktstolpar, väggar etc. och tål att hänga i utomhusmiljö.

Utställningen har ett roligt och lärorikt innehåll som ska inspirera till aktiviteter genom konstnärliga ingångar och gestaltningar av utställningsscenograferna Leif Högström och Ville Högström. En bärande tanke i utställningen är leken och lusten att upptäcka och skapa.


DESSUTOM!

Nu kan alla som går i mellanstadiet anmäla sig till vårens bokklubb! Varannan onsdag, med start 28 februari, kl. 15.30-17.00 samlas vi på biblioteket och boktipsar, provar shared reading och annat kul. Dessutom får bokklubben besök av två författare under våren som håller i workshops.

Skicka anmälan till asa.johansson@degerfors.se

Sök i bibliotekskatalogen/Reservera/Låna om

Du söker efter böcker och annan media i bibliotekets katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För att reservera, eller låna om, loggar du in med lånekortsnummer/personnummer (10 siffror) och PIN-kod.

Jag vill skaffa lånekort, hur gör jag?

Lånekort skaffar du i disken på biblioteket. Du behöver uppvisa giltig fotolegitimation samt fylla i en låneförbindelse. Är du under 18 år krävs att en vårdnadshavare skriver under låneförbindelsen.

Du kan själv fylla i låneförbindelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. online. Kom sedan in på biblioteket, visa legitimation och få ditt lånekort.

Hur länge får jag låna?

  • Böcker, ljudböcker/MP3, DAISY, tidskrifter: 42 dagar
  • Kortlån, böcker: 14 dagar
  • DVD: 14 dagar
  • TV-spel: 28 dagar

Omlån


Så länge det du lånat inte är reserverat har du möjlighet att låna om upp till 6 gånger (med vissa undantag, se nedan).

Du kan göra omlånet själv på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., maila oss eller ringa 0586-481 10.

DVD, TV-spel, tidskrifter: max 3 omlån.
Kortlån kan ej lånas om.

Vad har ni för öppettider?

Måndag: 12.00‑18.00

Tisdag: 12.00‑17.00

Onsdag: 11.00‑17.00

Torsdag: 11.00‑17.00

Fredag 10.00‑16.00

Lördag och söndag: Stängt

Har ni e-böcker?

Ja, genom oss kan du få tillgång till både e-böcker och e-ljudböcker. Läs mer på e-bokssidan.

Barn och unga, vad finns att göra för oss?

På biblioteket finns en särskild avdelning för de mindre barnen och en egen avdelning för de unga. Där kan du umgås med dina vänner, få boktips och låna böcker (vi har böcker på flera olika språk), ljudböcker, serietidningar, pc-spel och TV-spel (Nintendo, Xbox och Playstation).

Särskilda låneregler gäller för TV-spel:

  • Åldersgräns 18 år. Är du yngre måste du ha målsmans tillstånd
  • Lånetid: 14 dagar

Om du har frågor eller funderingar, behöver hjälp att leta efter bra böcker eller behöver hjälp med böcker till skolarbetet - kom gärna in eller ring oss.

Finns ni på sociala medier?

Vi finns på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På de sociala medierna kan du följa vårt dagliga arbete och få snabba uppdateringar, boktips med mera.

Tillgänglighet

Allmänna kommunikationer

Länsbussarna stannar vid Medborgarplatsen.

Närmaste parkering

Handikapparkeringar finns längs Medborgargatan samt vid Folkets Hus västra gavel.

Om du sitter i rullstol

Om du är rullstolsburen eller har rollator tar du dig in via Folkets Hus huvudingång och sedan hissen en trappa upp. Det finns en ramp på västra gaveln för dig som inte kan åka hiss.

Handikapptoalett

Handikapptoalett finns i Folkets Hus foajé.

Allergiker

Bibliotekets växter är doftfria. Personal i tjänst undviker starka parfymer och hårspray.

Till toppen av sidan