En man med skägg och skyddskläder håller i en svetsmaskin i en verkstad. Texten "Din framtid precis runt hörnet" står mot en gul bakgrund.

Vuxnas lärande — komvux och SFI i Degerfors

Är du redo att satsa på dig själv och din framtid? Med en vuxenutbildning får du anpassade utbildningar som passar dig som är vuxen och redo att komma ut på arbetsmarknaden eller helt byta karriär. Med din motivation och gratis kommunala yrkesutbildningar kan du ha ditt nya jobb på ungefär ett år

Degefors kommun kommer från 1 januari 2024 driva kommunal vuxenutbildning (komvux) och Svenska för invandrare (SFI) i Degerfors. Du kan alltså börja resan till ett nytt jobb här i kommunen.

Den kommunala vuxenutbildningen är till för dig som vill:

  • komplettera din tidigare utbildning,
  • läsa in behörighet för högre studier,
  • utbilda dig inom ett nytt yrkesområde.

Alla vuxenutbildningar i Degerfors oavsett studienivå är fokuserade på att du ska komma ut i arbetslivet.

Ansök till en vuxenutbildning

Du som är bor i Degerfors kommun och fyller 20 år eller har avslutat ett treårigt gymnasieprogram kan anmäla dig till kommunal vuxenutbildning (ofta kallat komvux).

För att gå en vuxenutbildning ansöker du hos Degerfors kommun. En del utbildningar finns i andra kommuner, men oavsett var utbildningen finns börjar du alltid med en ansökan till kommunen du bor och är folkbokförd i.

Till toppen av sidan