Skylt utanför Stora Valla

Pressmeddelande: V och M föreslår att kommunen säljer Stora Valla

 Kommunstyrelseförvaltningen i Degerfors kommun föreslår en försäljning av fotbollsklubben Degerfors IFs hemmaarena Stora Valla. Kommunen har ägt Stora Valla sedan 2014 och ett förslag om försäljning ska upp i kommunfullmäktige.

I ett uttalande från Anneli Mylly (V) och Anna Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande säger de:

Kommunsverige står inför stora utmaningar i den nära framtiden och så också Degerfors. Det är i svåra tider vi måste ta ansvar och uppvisa handlingskraft och vi i det politiska styret kommer därför att föreslå kommunfullmäktige att sälja Stora Valla, Degerfors IF:s hemmaplan.

Det är i sig inget anmärkningsvärt att en arena byter ägare, kommunen köpte arenan av Degerfors IF i en tid när föreningen behövde stöd och nu måste kommunen ta ansvar för sina egna kostnader och vi vill därför gå vidare med en försäljning.

Vi har därför gett kommunstyrelseförvaltningen i uppdrag att påbörja en värdering av arenan och att efter beslut fattats, sälja den. Vi ser flera alternativ i denna försäljning: att sälja hela Stora Valla med bollhall, konstgräsplan och tillhörande byggnader, eller bara A-planen, konstgräsplanen och tillhörande byggnader.

Degerfors IF och Stora Valla är starka varumärken som betyder mycket och vi har som kommun ansträngt oss för att förvalta och förädla detta varumärke på bästa sätt, inte minst med den byggnation av ny läktare som är i uppstartsskedet. Ökade byggkostnader, delvis till följd av krav på läktarbygget och den omkringliggande närmiljön, har medfört att vi inte ser det som försvarbart att låta kommunens pengar gå till detta projekt och vi tror och hoppas att det finns köpare som tillsamman med Degerfors IF kan hjälpa klubben att utveckla varumärkena Degerfors IF och Stora Valla.

Anneli Mylly (V) Kommunstyrelsens ordförande

Anna Nordqvist (M) Kommunstyrelsen vice ordförande

För mer information, kontakta:

Anneli Mylly Kommunstyrelsens ordförande
0586-482 21
anneli.mylly@degerfors.se

Anna Nordqvist Vice ordförande Kommunstyrelsen
072-320 08 88
anna.nordqvist@degerfors.se

Hämta pressmeddelande Pdf, 31.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Hämta bild 1 Fotograf: Karin Foberg Öppnas i nytt fönster.

Hämta bild 2 Fotograf Karin Foberg Öppnas i nytt fönster.

 

Sidan är uppdaterad 31/3 för att lägga till "pressmeddelande" i rubriken.

Till toppen av sidan