Bild på en Sars-Covid 19-bakterie

Lägesbild: Covid-19 i Degerfors kommun

Antalet personer som insjuknar i Covid-19 ökar i Degerfors kommun. Nedan presenteras en lägesbild utifrån den rådande situationen i Degerfors kommun. Det viktigaste för att motverka spridningen av Covid-19 är att hålla avstånd, sköta hygienen och ta personligt ansvar.

Antal fall i Degerfors kommun

I Degerfors kommun har totalt 138 bekräftade fall av Covid-19 registrerats sedan mars 2020, enligt Region Örebro läns statistik. Det innebär att 138 personer som bor i Degerfors kommun har lämnat positiva tester. Det ger ett snitt på 14.36 personer per 1000 invånare.

Smittspridningen i Degerfors kommun ökar och de senaste två veckorna har åtta nya fall bekräftats.

Du kan själv ta del av statistiken på Region Örebro läns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läget i Degerfors kommun

I nuläget klarar vi av att upprätthålla våra verksamheter men vi har en ökad belastning på personalen, främst inom skola, vård och omsorg. Vi har personal som stannat hemma eftersom de uppvisat symtom på Covid-19.

All personal med symtom uppmanas testa sig.

Den ordinarie verksamheten löper på som planerat med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer ständigt närvarande.

Håll avstånd och ta personligt ansvar

Viktiga saker som alla kan göra:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Har du nytillkomna symptom på covid-19 som inte går över inom ett dygn bör du kontakta 1177 för att se vad som gäller i den region där du bor för att lämna prov för covid-19, förutsatt att symtomen inte kan förklaras av andra sannolika orsaker så som känd allergi, migrän eller spänningshuvudvärk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen och andra allmänna färdmedel.
  • Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop. När det gäller begravningar har Svenska kyrkan och Myndigheten för stöd till trossamfund information om hur dessa kan genomföras för att förhindra smitta av covid-19.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
Till toppen av sidan