Håll Sverige Rent-dagen

Lördagen den 21 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen. Den dagen uppmanar vi invånarna i Degerfors kommun att gå ut och plocka skräp för att bidra till ett renare och finare Sverige.

Nedskräpning skadar miljön. Både den lokala miljön som förfulas, onaturliga ämnen som sprids, djur som skadas och i förlängningen globala konsekvenser med berg av plast som driver runt i våra hav.

En närmiljö utan skräp bidrar till ett tryggare samhälle, stärker stoltheten över hemorten och sänker renhållningskostnaderna för kommunen. Därför hoppas vi att du som kommunföreträdare vill hjälpa oss att sprida informationen om Håll Sverige Rent-dagen för att engagera så många som möjligt att delta i skräpplockningen.

Sprid gärna budskapet att hjälpa till mot nedskräpningen genom att lägga upp foton och tagga #hållsverigerent. Du kan också ladda ner appen Skrappen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du sätta ihop en egen grupp som går ut och plockar skräp. Eller se var andra skräpplockare på din ort samlas.

Dagen arrangeras av stiftelsen Håll Sverige Rent.

Hoppas att många invånare i kommunen vill hjälpa till att skapa en renare kommun den 21 september!

Till toppen av sidan