Badplatser

Degerfors kommun erbjuder ett flertal badplatser med fina sandstränder.

Stora och Lilla Degernäs, Möllebadet, Gryten och Svartåbadet är kommunala och sköts av serviceförvaltningen. Vårbobadet ligger på privatmark.

Vattenkvaliteten vid dessa badplatser kontrolleras regelbundet av Degerfors kommun. På Havs- och vattenmyndigheten finns provresultaten för badplatserna i degerfors kommun.

Länk till Havs- och vattenmyndighetens sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stora Degernäs

Stora Degernäs ligger vid Möckelns södra strand ca 2 km norr om Degerfors i direkt anslutning till Degerfors golfbana.
Badet har fin sandstrand och gräsytor. Parkering finns för såväl personbilar som bussar. Torrtoalett i anslutning till badet.

Lilla Degernäs

Lilla Degernäs ligger intill Degernäs camping och där finns såväl lekplats som minigolfbana. Lilla Degernäs är en badplats som är anpassad för alla. Bryggan är utrustad med en ramp så att det är lättare för rörlesehindrade att ta sig i och ur vattnet.

Gryten

Sjön Gryten ligger väster om centrala Degerfors. Här finns ett lugnt litet bad och vandringsled runt sjön med flera grillplatser och vindskydd. Vid Gryten finns även kommunens enda bad för hundar och hästar. Handikappvänlig gångväg fram till vindskydd med grillplats. Det finns också ett torrdass som är anpassat för rullstol.
Parkering finns för såväl personbilar som bussar.

Möllebadet

Möllebadet ligger vid Möckelns östra strand mellan Degerfors och Karlskoga. Badet har bryggor, sandstrand och gräsytor.

Svartåbadet

I Svartå är badet beläget vid Storbjörkens södra ände. Badet har bryggor, hopptorn, omklädningsrum, sandstrand, gräsytor och torrtoalett.

Vårbobadet

Vårbobadet är beläget strax söder om Åtorp där Letälven mynnar ut i Skagern.

Till toppen av sidan