Nyhetsarkiv

 • 2019-12-09

  Kungörelse Kommunfullmäktige 16 december

  Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde måndagen den 16 december 2019. Sammanträdet äger rum kl. 18:30 i Tunet, Folkets hus. Kommunfullmäktiges ärendelista med tillhörande handlingar finns tillgängliga för allmänheten under Protokoll och kallelser.
 • 2019-12-06

  Degerfors bibliotek vinner årets Alfredpris

  2019 års Alfredpris, eller Årets biblioteksbedrift i Örebro län som det också heter, delades under fredagen ut till Degerfors bibliotek av Biblioteksutveckling i Örebro län. Priset delas varje år ut till ett bibliotek som utmärkt sig på ett positivt sätt.
 • 2019-12-05

  Degerfors kommun har besöksnäring på agendan

  Under 2019 har Degerfors kommun varit involverade i flera projekt och samverkansformer i syfte att öka besöksnäringen. Några av dessa har genomförts tillsammans med andra kommuner och aktörer. Onsdagen den 4 december deltog representanter från Degerfors och Karlskoga kommun tillsammans på Sveriges kommuner och regioners nationella dialog om samhällets roll för utveckling 2019.
 • 2019-12-05

  Branden på Stora Vallaskolan är släckt

  Under förmiddagen började det brinna i en papperskorg på en av Stora Vallaskolans toaletter. Bergslagens räddningstjänst tog emot larmet och var snabbt på plats för att släcka branden.
 • 2019-11-27

  Nu öppnar Västergårdens seniorrestaurang

  Måndag den 2 december invigs Västergårdens seniorrestaurang. Restaurangen kommer att erbjuda lunchservering till de boende på Västergårdens särskilda boende och pensionärer.
 • 2019-11-25

  Dialoglunch om vad ungdomarna själva kan påverka

  Förra veckan var årets sista dialoglunch mellan elever och förtroendevalda. Sju förtroendevalda var på plats i Storavallaskolan restaurang.
 • 2019-11-22

  Målet: Öka måluppfyllelsen och integrationen

  I ungefär ett års tid har kommuninvånare, kommunanställda och politiker deltagit i olika workshops med målen att öka måluppfyllelsen i skolan bland utlandsfödda samt öka integrationen. För att förstå problemen och nå målen har Degerfors kommun tagit hjälp av Förnyelselabbet, som är experter på att synliggöra utmaningar och hitta nya vägar framåt.
 • 2019-11-22

  Ulrika Lundgren är vinnare av länets jämställdhetspris

  När länets första jämställdhetspris delades ut var det ingen mindre än Ulrika Lundgren, förvaltningschef på Folkhälsoförvaltningen i Degerfors och Karlskoga, som vann. Priset fick hon för det arbete förvaltningen gjort med införandet av heltid som grundanställning inom verksamheterna kost och städ.
 • 2019-11-18

  Kungörelse Kommunfullmäktige 25 november

  Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde måndagen den 25 november 2019. Sammanträdet äger rum kl. 17:30 (OBS! Ny tid!) i Tunet, Folkets hus. Kommunfullmäktiges ärendelista med tillhörande handlingar finns tillgängliga för allmänheten under Protokoll och kallelser.
 • 2019-11-15

  Öppet hus på Möckelngymnasiet den 19 november

  Den 19 november är det Öppet hus på Möckelngymnasiet i Degerfors. Kom och träffa lärare och elever och se er runt i lokalerna.