Pressmeddelande från Degerfors kommun 31 januari 2023

Pressmeddelande från Degerfors kommun efter kommunstyrelsemöte den 31 januari 2023.

Kommunstyrelsens prognos: strax 4 miljoner kronor i överskott 2022

Ekonomichef Per Nordin presenterade en månadsrapport som avsåg året till och med november och prognostiserade ett överskott på strax över 4 miljoner kronor för 2022. Avvikelse mot budget i prognosen beror på lägre lönekostnader till följd av tjänster som inte tillsatts under perioder, lägre aktivitet inom bostadsanpassning, överskott från valrörelsen, överskott inom KS oförutsett och låga administrativa kostnader för exempelvis resor, kurser samt fortbildning på grund av ekonomisk återhållsamhet.

Socialförvaltningen räknar med en budget i balans 2025

Marie-Louise Forsberg Fransson, Förvaltningschef hos Socialförvaltningen och, Unni Johansson, verksamhetsstöd hos Socialförvaltningen, presenterade en handlings-och åtgärdsplan. Planen sträcker sig fram till december 2024 med målet att få förvaltningens ekonomi i balans.

Åtgärdsplanen innebär en besparing redan 2023 med 16 miljoner kronor och 10 miljoner i besparing under 2024.

Godkänd ansökan om drift- och underhållsbidrag för Degerfors folkets park

Degerfors Folkets park inkom 2022-12-13 med en ansökan om driftsbidrag för 2023 om 91 tkr samt en ansökan om underhållsbidrag för 2023 om 43 tkr. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner och sänder ärendet till kommunstyrelsen att besluta om.

Beredskapsövning för kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen deltagit i en beredskapsövning där de fått kunskap, färdighet och kompetens i att kommunicera på ett säkert och effektivt sätt i en krissituation.

Alla handlingar och protokoll finns tillgängliga på https://www.degerfors.se/kommun-och-politik/protokoll-och-kallelser Länk till annan webbplats..

Till toppen av sidan