Spännande när författaren Robert David Sr. hade frågestund på Degerforsgymnasiet

Hur gör man för att lämna gängkriminalitet? Varför börjar gängkriminalitet och gängvåld i ett samhälle? Vad kan den svenska regeringen göra för att motarbeta gängkriminalitet? Det var bara några av frågorna som nyfikna elever på Degerforsgymnasiet ställde under en digital frågestund med Robert David Sr.

Den 29 november fick elever från SA21 och EK21 på Degerforsgymnasiet i tisdags chansen att delta i riktiga samtal helt på engelska och ställa frågor om hur gängkriminalitet uppstår i samhällen i USA. Över videolänk hade dom en frågestund med Robert David Sr som till vardags arbetar som koordinator för gängvåldsprevention i den amerikanska staden Danville i Virginia.

Robert David Sr är även författare till boken Gangs Vs. Kingdom och han etablerade sig som en motivationstalare under den tid när han arbetade som advokat till ungdomar under brottsutredning. Hans entusiasm och kunskap har gjort honom till en engagerande talare vilket märktes tydligt under frågestunden med eleverna.

”Han var otroligt trevlig och rolig. Hans inlevelse gjorde att man följde med och kunde leva sig in i hans berättelser”, säger Rasmus och Edvin från SA21.

Lärarna Philippa Ahl och Mats Öjebo berättar att eleverna som deltog kunde ta med sig olika saker från frågestunden. För alla eleverna var det ett bra tillfälle att hålla en riktig konversation helt på engelska och få en förståelse för hur samhället påverkas av gängkriminalitet och hur det börjar. Men en del av eleverna ska även påbörja ett moment om The American Dream. I momentet kommer eleverna undersöka vad den amerikanska drömmen betyder och om den drömmen är en verklighet för alla amerikaner.

Till toppen av sidan