En bild som illustrerar vatten

Planerat underhåll kan påverka vattnet i Degerfors

Mellan måndag den 4 oktober kl. 07:00 och onsdag den 6 oktober kl. 16:00 kommer Degerfors kommun att utföra planerat underhållsarbete på huvudvattenledningen i Degerfors tätort. Underhållsarbetet kan påverka utseendet på ditt kranvatten.

Vattnet kan bli missfärgat

I samband med underhållet kan beläggningar på vattenledningarnas insida lossna och missfärga vattnet. Beläggningarna som släpper är inte hälsofarliga, vattnet går att dricka men kan se oaptitligt ut.

Blir jag drabbad?

Det är störst risk att vattnet blir missfärgat i det kommunala vattenledningsnätet i Degerfors tätort. Det är svårt att förutsäga exakt var och när eventuell missfärgning kan uppstå.

Svartå och Åtorp berörs inte.

Vad behöver jag göra?

Förbered dig genom att tappa upp vatten för dryck och matlagning. Använd rena flaskor eller andra kärl avsedda för livsmedel. Beräkna cirka två liter per person.

Missfärgat vatten kan användas som vanligt till hygien och toalett. Om ditt vatten blir missfärgat, låt vattnet rinna ur kranen några minuter tills det blir klart och fint igen. Om vattnet varit kraftigt missfärgat kan du behöva skruva loss silen på kranen och spola rent den.

Till toppen av sidan