Bild på kommundirektören samt representanter från Bergslagen Cycling, Svartå IF och Svartå utvecklingsgrupp.

Sirsjön runt - 18 kilometer härlig cykling!

Nu är Svartås mountainbike-led invigd och redo att cyklas! Sirsjön runt, som leden heter, är hela 18 kilometer lång och består av grusväg och stigar i kuperad terräng runtom Svartå.

Invigningen av Sirsjön runt ägde rum vid ledens start intill grusparkeringen vid Svartå Folkets hus. På plats fanns representanter från Degerfors kommun, Svartå utvecklingsgrupp, Svartå IF och Bergslagen Cycling. Kommundirektör Teresa Zetterblad höll ett tal där hon tackade alla som varit involverade i arbetet för att färdigställa leden.

Jag hoppas och tror att ännu fler människor får upp ögonen för Svartå nu. Ett Svartå där det händer så oerhört mycket! Utvecklingsgruppen och Svartå IF gör ett beundransvärt arbete och entreprenörerna bidrar i allra högsta grad till utveckling av orten. Leden bidrar också till folkhälsa eftersom människor får en god anledning av motionera längs den storslagna naturen och de vackra sjöarna, säger Teresa Zetterblad.

Sirsjön runt är en del av Bergslagen Cycling som är ett samarbete mellan föreningar och kommuner samt Region Örebro län.

Bergslagen Cyclings webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om Sirsjön runt samt andra leder i länet. Bergslagen Cycling knyter ihop över 150 cykelleder i Örebro län vilka totalt omfattar runt 500 mil. I år har 27 leder tillkommit i Örebro län.

Till toppen av sidan