Ulrika tar emot priset av landshövding Maria Larsson.

Ulrika Lundgren är vinnare av länets jämställdhetspris

När länets första jämställdhetspris delades ut var det ingen mindre än Ulrika Lundgren, förvaltningschef på Folkhälsoförvaltningen i Degerfors och Karlskoga, som vann. Priset fick hon för det arbete förvaltningen gjort med införandet av heltid som grundanställning inom verksamheterna kost och städ.

Genom att öka sysselsättningsgraden i verksamheterna kost och städ har sjukfrånaron minskat kraftigt och medarbetarnöjdheten ökat. Andelen som ökat sin sysselsättningsgrad till heltid har gått från 43 till 85 procent.

Så fantastiskt roligt att all vår personal i förvaltningen får ett sådant bevis på uppskattning. Ett bevis på att trägen vinner och att vi kör så det ryker. Tack alla bästa som samarbetar om heltider, säger en glad Ulrika Lundgren.

Det är Länsstyrelsen och Örebro läns jämställdhetsråd som inrättat priset och syftet är att uppmärksamma och sprida goda exempel på jämställdhetsinsatser i länet.

Motiveringen:

Ulrika Lungren och Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga-Degerfors, har under lång tid arbetat både målmedvetet och uthålligt för att öka möjligheten till att arbeta heltid för personer i kvinnodominerade yrken. Den utarbetade Dialogmodellen ger utrymme för både chefer och medarbetare att vara delaktiga i och påverka verksamheten och genomförs inom ramen för befintlig budget.

Arbetet knyter tydligt an till flera av de jämställdhetspolitiska målen, i synnerhet ekonomisk jämställdhet och jämställd hälsa vilket visar sig i en ökad andel heltidsanställda och en minskad sjukfrånvaro. Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga-Degerfors är en förebild i arbetet för ett jämställt Örebro län.

Till toppen av sidan