Malin vill göra skillnad för miljö och natur

Degerfors kommuns nya miljöstrateg heter Malin Björn. Malin kommer att vara en viktig resurs för hela Degerfors kommuns miljö- och hållbarhetsarbete.

Malin är utbildad biolog vid Karlstad universitet och sedan examen har hon arbetat som ekolog vid Sydnärkes Miljöförvaltning. Hon har bland annat skrivit boken "Naturguide Tivedens ekoturismområde", arbetat med miljöledningssystem och varit inblandad i en mängd naturvårdsprojekt.

Miljöerna i och runtomkring Degerfors kommun har Malin sedan tidigare utforskat och har bra koll på naturreservaten och de olika platserna.

Jag är uppväxt i närheten av Degerfors och har alltid vistats mycket i naturen runtomkring. Nu ska det bli kul att få vara med och göra skillnad, både för miljön och för naturen, säger Malin.

I Degerfors kommun kommer Malin framför allt att arbeta med att ta fram ett naturvårdsprogram och ett energi- och klimatprogram. Hon kommer dessutom att arbeta strategiskt med frågor om natur, vatten och luft i Degerfors kommun. Många av Malins arbetsuppgifter är också kopplade till Agenda 2030länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det känns jättebra att Malin äntligen är på plats. Hon kommer att vara en viktig pusselbit för hela Degerfors kommuns arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor, säger Mårten Persson, miljö- och samhällsbyggnadschef.

Vi hälsar Malin varmt välkommen till Degerfors kommun!