Porten till Fasaskogen invigd

Fredagen den 7 juni invigdes porten till Fasaskogen och många hade letat sig ut till Rönningshyttan för att se länsråd Anna Olofsson klippa det bladklädda bandet.

Invigningen drog igång med Degerfors kommuns entreprenörsutvecklare Britt-Marie Room-Östberg som hälsade alla välkomna. Britt-Marie informerade om arbetet med att kvalitetssäkra Fasaskogen och dess naturreservat.

Vi har kvalitetssäkrat stigarna mellan naturreservaten och nu är det möjligt för Fasaskogen att ta emot fler besökare. Här ska man kunna känna sig säker och hitta rätt, säger Britt-Marie Room-Östberg

Länsråd Anna Olofsson berättade om vikten av att bevara den fantastiska naturen och om Fasaskogens betydelse för länet, innan hon klippte bandet till porten som klätts med grenar och blad. Tal hölls även av Länsstyrelsens naturvårdsbiolog Anna-Karin Roos, Sveaskogs Nils Nygren, Åke "Fôggel-Åke" Jansson innan det var dags för vandring i Fasaskogen.

Under det efterföljande minglet hölls också tal av Ewa Thunberg från Karlskoga Näringsliv & Turism, kommunalråd Johanna Svärd och Peter Barksell som är arbetsledare på Degerfors kommuns arbetsmarknadsenhet.