Oktober 2021

Den här månaden har första spadtaget tagits på den nya hälsotrappan. Det blir en enastående trappa som leder hela vägen till Ramshöjdens topp. Från toppen är utsikten makalös! Förhoppningsvis blir den välbesökt och inspirerar människor att ge sig ut i naturen och motionera. Från och med den 1 december kan du dessutom lägga beslag på något, eller några, av hälsotrappans trappsteg och pryda dem med ditt namn. Totalt är det cirka 330 trappsteg. Vi återkommer om det om ett par veckor.

Målningen på gaveln till den så kallade ”100-metern” blev väldigt bra tycker jag. Det är många som kommenterat, både unga och gamla, att det är ett lyft för centrum. Nu tittar vi vidare på gaveln vid ”50-metern” vid busshållsplatsen. Där har samma konstnär tagit foton och fått några uppslag som Sveafallen, järnverket, trombonspelande Nisse Landgren, eller varför inte någon annan fin naturbild? Planen är att till sommaren nästa år ska det prydas något fint där. Degerforsbyggen och Degerfors kommun samverkar kring målningen.

Sedan har det blivit några företagsbesök också! Jag har bland annat besökt:

Bröllopspalatset, fantastiska klänningar där jag själv inhandlade en till nyår.

Allsons fryslager ett imponerande företag och sååå stora lagerlokaler.

Åtorps utvecklingsgrupp har jag också varit och där måste jag nämna de fina vandrarhemmen de hyr ut. De har 21 bäddar där. De gör så mycket positivt för orten.

Träff med besöksnäringsföretag på Berget med ett 15-tal representanter från olika företag och föreningar. Kul att träffa så många samtidigt och vilket engagemang de har!

På Måltidens dag stod vi på torget och serverade den goda maten som serveras på våra äldreboenden. De som kom var väldigt nöjda. Vi kommer att planera sådana tillfällen fler gånger.

Slutligen så hade vi Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiets partiledare, på besök. Tillsammans besökte vi de fackliga företrädarna hos Outokumpu följt av en guidad tur inne på verket. Därefter besökte vi Degerfors IF, partikamrater och slutligen Bosna. En jättehärlig eftermiddag som gav massor av energi. Nooshi fick många bra inspel som hon tar med sig till riksdagen.

Vänligen, Anneli

Till toppen av sidan