Coronaviruset

Här har vi samlat användbara länkar och information som berör Coronaviruset (Covid-19). Sidan uppdateras kontinuerligt. På Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om allmänna tips och råd om Coronaviruset.

Företag och näringsliv

Vårdnadshavare, Barn och unga

Gymnasium och vuxenutbildning

Lättläst

Stöd till familjer

Så kan vi minska smittspridningen

Vill du hjälpa till?

Äldre, riskgrupper och anhöriga

Suomeksi

Så kan vi minska smittspridningen

Vill du hjälpa till?

Äldre, riskgrupper och anhöriga

Information in other languages

The Public Health Agency of Sweden has a national responsibility for public health issues and works to ensure good public health. The agency also works to ensure that the population is protected against communicable diseases and other health threats.

Allmän information på olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (general information in different languages)

Filmer på olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (videos in different languages)

Information på olika språk om hur du kan skydda dig och andra från smittalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (information in different languages about how to protect yourself and others from communicable diseases)

Telefonlinje om Coronaviruset för personer med olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (phone service with information concerning the corona virus in different languages)

Läget i Degerfors kommun

De flesta verksamheterna fungerar ungefär som vanligt. Vi har ställt om alla våra verksamheter och anpassat dem efter rådande situation och myndigheternas riktlinjer. Degerfors kommun arbetar för att trygga samhällsviktiga verksamheter och säkra bemanningen. Att skydda skolor och äldreomsorg från smittspridning är vår högsta prioritet.

Vår krisledning har varit aktiverad i stab sedan den 11 mars med dagliga stabsmöten för att ha koll på verksamheten och vår omvärld. Syftet är att snabbt kunna sätta in åtgärder vid behov. Vi följer naturligtvis alla nationella riktlinjer och bearbetar alla frågor systematiskt. Varje förvaltning har även en egen krisledningsgrupp som tar beslut utifrån sina ansvarsområden medan en del frågor lyfts till en högre nivå i kommunen. Syftet är – som i alla kriser - att ha en snabb och effektiv beslutsgång.

Vi samverkar med Länsstyrelsen i Örebro, Region Örebro län samt kommuner och andra aktörer i länet som bedriver samhällsviktig verksamhet.

Västergårdens särskilda boende har öppnat en avdelning där den enskilde som insjuknat i Covid-19 får vård.

Vi har tryggat tillgång på skyddsutrustning om vi skulle få konstaterad smitta. Behövs visir och munskydd i kombination, så finns den skyddsutrustningen att tillgå.

Läget i länet

Region Örebro Län uppdaterar löpande hur många konstaterade fall det finns i kommunerna i regionen. Läs mer på Region Örebro läns webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.