Vattenverk i Degerfors kommun

Ditt dricksvatten i Degerfors kommun kommer från olika vattentäckter och tillsammans producerar vattenverken 1,4 miljoner kubikmeter dricksvatten per år.


Degerfors Vattenverk

Vattenskyddsområdet är beläget vid Degernäs och är en grundvattentäkt i norra delen på Letälvsåsen. Letälvsåsen utgör en del av Lokaåsen. Grundvatten har en låg vattentemperatur och lägre inehåll av oönskat organiskt matrial och bakterier än ytvatten, vilket gör det mer lättarbehandlat vid dricksvattenproduktion. Beredningen omfattar: luftning (pH-justering vid behov) samt desinfektion med UV-ljus.


Svartå Vattenverk

Vattenskyddsområdet är beläget vid Guldsmedboda vid södra ändan på sjön Lill-Björken. I Svartå vattenverk används infiltrerat grundvatten. Beredningen omfattar: för justering av pH sandfilter efterjustering av pH samt desinfektino med UV-ljus.


Åtorps Vattenverk

Vattenskyddsområdet är beläget vid Äng och som är en grundvattentäkt i södra delen av Letälvsåsen. Letälvsåsen utgör en del av Lokaåsen. Beredning omfattar: luftning pH- justering desinfektion med UV-ljus.

Ett glas som blir fyllt med vatten
Senast uppdaterad 2015-04-16
Kontakt med sidansvarig:  Anders Luthman
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934