Pedagogiska program

Pedagogiska program och resurser som Degerfors Kommun kan erbjuda:

För manualer och lathundar till dessa program, klicka på "Manualer" här till vänster!


CD-ord - Talsyntesprogram

CD-ORD är ett enastående läs- och skrivstöttande verktyg. Om du har svårt att läsa kan du använda CD-ORD till uppläsning av all text i Word, på internet, i PDF- dokument, i e-post och många andra digitala miljöer. CD-ORD hjälper dig även att skapa texten på vägen, programmet ger dig de ord du tänker på så att stavningen inte hindrar dig att skriva fritt och obehindrat. Du kan också använda CD-ORD till att läsa och skriva texter på andra språk.
Läs mer om programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolstil

Datorprogrammet som installerar teckensnittet skolstil bland övriga teckensnitt i Word. När bokstaven trycks ner på tangentbordet hörs bokstavsljudet.
Bokstäverna ser ut som de bokstäver eleverna lär sig skriva för hand.
Skolstil är ett bra lärverktyg för att skriva sig till läsning.
Till programmet hör Skapa skrivövningar. Med hjälp av det kan man enkelt göra egna övningsblad och skriva ut dem för handskrivningsövningar.
Läs mer om programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lexia

Träna fonologisk medvetenhet, ljud-bokstavsmatchning, segmentering och sammanfogning av ljud, stavelser, ord och meningar, syntax, begrepp, rumsuppfattning, matematik, klocka, minne, mm.
Läs mer om programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inläsningstjänst AB

Degerfors kommun har abonnemang för Inlästa ljudböcker och läromedel på webben. Tala med din specialpedagog eller Skoldatateket för hjälp med att ladda ned! Man kan ladda ned ljudboken till sin dator eller lyssna streamande direkt på webben eller i app på sin smartphone!.
Läs mer om programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Legimus

Du som har en läsnedsättning kan låna böcker hos Legimus. Låna talböcker genom att ladda ned eller låna hos biblioteket i Degerfors. Gå alltid till ditt lokala bibliotek först, om du inte lånat tidigare. Biblioteket hjälper dig att komma igång och visar dig hur man gör.
Legimus är Myndigheten för tillgängliga mediers mediawebb där du kan söka efter anpassade böcker.
Läs mer om Legimus härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SLI.se - En mediaplattform i tiden!

På SLI hittar du mer än 1500 filmer från olika filmförlag. Här finns både utbildningsfilm och spelfilm. Utöver det får du också tillgång till UR:s 15 000 fria och lösenordsskyddade TV- och radioprogram. Förutom filmer och radioprogram finns ett textarkiv med över 4 miljoner artiklar från en mängd olika tidningar världen över. Du kan hela tiden hitta dagsfärska nyheter här.
Hos SLI finns även den svenska versionen av Wikipedia.
Logga in på SLI härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2015-06-09
Kontakt med sidansvarig:  Anna-Lena Sandell
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934