Kökschef i Degerfors kommun nominerad till Årets Måltidschef

Den 18 september kommer White Guide Junior att avgöras i Göteborg och Linda Dagerbäck, kökschef i Degerfors kommun, är nominerad som en av tio finalister i kategorin Årets Måltidschef.

Tävlingen anordnas för att höja kvalitén på den offentliga matlagningen runtom i Sverige och juryn har undersökt maten på drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden.

– Det känns jättekul och samtidigt lite overkligt, säger Linda Dagerbäck. Inom äldreomsorgen har vi bland annat jobbat med faddersystemet, där kökspersonalen följer med måltiden till serveringen, kostombudsträffar med personalen och pensionärsråd där matlådor testas. Vi är väldigt noga med att menyn ska passa våra äldre.

Tävlingsjuryn har bland annat bedömt smak och näring, måltidsmiljö och service, pedagogiskt samarbete, kommunala satsningar och hållbarhet.

– Vi har bra sammarbete med förskolechefer där vi stämmer av med möten om mat och andra punkter som kommer upp. I skolan har vi matråd där vi tar med synpunkter till våra menyer.

Grundkriterierna för nomineringen till Årets Måltidschef är, kommunikation, helhetssyn, tydlighet och helhjärtat fokus på matgästen.