Månadens företag oktober

Den här månadens företag är också ett nystartat företag, RoJo skyddsprodukter AB.

RoJo Skyddprodukter AB

Företagsnamn: RoJo Skyddsprodukter AB

Affärside: Förse industri och företag med alla “måsten”. Från papper, tvål till skyddskläder, oljor/skärvätskor och fästelement.

Kontaktuppgifter: Tel 076-555 36 05 eller e-post robin@rojoskydd.se

Namn: Robin Westerlund och Jon Häll.

Startdatum: 20:e april, 2016

Vad driver dig vilket mål har du med företaget ?

Vårt mål är att bli en helhetsleverantör åt vår fantastiska företagsflora som vi har i Degerfors med omnejd. En partner att ringa när något saknas på kontoret, i verkstaden eller vid utomhusarbetet. Vi vill ta steget längre än att bara vara en leverantör och istället bli en partner. Har du en knepig detalj med ett artikelnummer? Då ska vi kunna ordna fram en reservdel – det är målet. Att lyfta tidskrävande inköp av sådant som bara måste finnas och göra så att det bara funkar – det är vårt mission.

Varför startade du företag ?

Vi båda har erfarenheter av att driva företag, så när vi såg behovet av en totalleverantör av sådant som bara ska fungera, ja då var klivet till att starta ganska snabbt taget.

Berätta lite om dig själv vad du gjort tidigare, har du familj och vilka intressen har du?

Vi har erfarenhet av olika branscher. Tex konsulting,  fastigheter, projektledning och verkstad. Det är den erfarenheten vi tar med oss in i RoJo Skyddsprodukter.

Vi bor båda i Degerfors med våra familjer. Robins intressen är jakt och sport och Jons intresse är motorsport

Vad är det bästa med att vara egen företagare?

Att vara egenföretagare innebär väldigt mycket frihet i att kunna realisera sina egna idéer. Ofta på ett sätt som inte är möjligt som anställd.

Vilka råd vill du ge andra som tänker starta företag?

  • Gör det – men gör det smart! Att kasta sig in i egenföretagandet kan göras mjukt med en försiktig start vid sidan av ordinarie arbete, eller bryskt genom att köra det som heltidsjobb från början. Välj det som passar din livssituation bäst.
  • Alla idéer flyger inte – bli inte nedslagen om inte första företaget bär sig ekonomiskt fullt ut. Omforma din affärsidé och prova igen!
  • Förbered dig på mycket jobb! Ingenting kommer gratis, och inget kan stämma bättre vad gäller egenföretagandet.


Publicerad 2016-10-04. Senast ändrad 2016-10-04.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934