Ett hejdundrande Företagarkalas!

Fredagen den 11 november hölls det 10:e Företagarkalaset. En helkväll på Tunet med över 60 företag representerade av drygt 170 personer.

Företagarkalas 2016

Kvällens huvudnummer var utdelningen av sex branschpriser och två hederspriser.Se nedan för samtliga pristagare och motiveringar.

Under kvällen bjöds det på näringslivskontorets årliga välkomstnummer, delikat mat och mycket prat och skratt. Vid 21.30 tog Claes "Clabbe" af Geijerstam över och fyllde dansgolvet ända fram till kl 01.00!

Vi tackar alla våra gäster och önskar er och andra varmt välkomna till Företagkalaset 2017!

Dans företagarkalas 2016

Kategori handel - Degerfors presentbutik
"Årets pristagare visar verkligen mod och framtidstro, som är två av kriterierna för kommunens företagarpris. En ung företagare som vågar satsa och trots ett tufft första halvår visar verksamheten ett riktigt bra resultat.

Affärsidén med ett brett sortiment, både vad det gäller prisnivå och utbud, är säkert en stor del av framgången. Butikens läge gör den också till ett vackert blickfång i centrumbilden."

Kategori industri - Vishay Nobel
"Årets pristagare är lite av en doldis i Degerfors. Detta trots att de anlitar flera degerforsföretag som underleverantörer. Deras produkt är lastceller, givare som mäter kraft i vågar och lyftanordningar inom pappers- stål- och läkemedelsindustrin. Produkterna svarar upp mot höga krav på noggrannhet och några exempel på kunder är Volvo CE, SSAB, Cloetta och Åbro."

Kategori besöksnäring - Degerfors golf
"Årets pristagare i kategori ”Besöksnäring” har hög servicegrad och bra bemötande som honnörsord. De har haft ett mycket bra 2016 med många nöjda besökare och har under året gjort en satsning på att öka juniorverksamheten.  2017 firar verksamheten 10 års-jubileum.

Årets pristagare har stor betydelse för kommunens besöksnäring och bidrar också till att göra Degerfors vackrare."

Kategori landsbygdsföretag - Biobränslebutiken på Kosia
"Årets pristagare har under sina 23 år följt utvecklingen inom branschen och  breddat verksamheten utifrån dagens trender. Den utrymmeskrävande verksamheten är väl lämpad för den geografiska placeringen. Företaget vänder sig inte i första hand till strökunder utan satsar på en målmedveten marknadsföring och ett attraktivt utbud av produkter."

Kategori service och tjänster - AB Allson kyl & fryslager
"Årets pristagare har drivit verksamheten sedan 1980 och huserar idag, efter 17 tillbyggnationer i 20 000 kvm. Antalet anställda har fördubblats de senaste åren och är nu ett 50-tal och har en stor betydelse för den lilla orten Åtorp.

Från att ha erbjudit service till närliggande odlare har företaget idag en rad kunder bland de största aktörerna på livsmedelsmarknaden, Orkla, Lantmännen och Pandalus."

Kategori nyföretagare - Khaled Hawara
"Att en person med pristagarens bakgrund hamnar i Degerfors måste vara förutbestämt. Här har han mött människor som gett honom mod och stöttat honom till att använda sin stora yrkesskicklighet och även fått ta del av nätverk. Att årets pristagare har en positiv inställning till sin roll i samhället är tydlig då ett av de minnesvärda ögonblicken som företagare var när han fick betala in sin första skatt!"

Hederspriser
Vår förste pristagare nöjer sig inte med att driva ett framgångsrikt företag. Han är också sedan många år en drivande kraft för utvecklingen av handels- och centrumfrågor och en mentor som frikostigt delar med sig kunskap till andra butiksägare. 

Degerfors kommuns hederspris tilldelas Mikael Norling.

Vår andra pristagares entreprenörskap har präglats av nätverksbyggande. Med den egna verksamheten som utgångspunkt tog hon initiativ till att skapa Bröllopspalatset, ett kluster av företagare som bildade en helhetslösning för fest och bröllop. Sedan några år är Birgitta den drivande kraften på Kulturcentrum Berget, där hon vid sidan om det egna företaget lägger ner ett omfattande ideellt arbete i föreningen Berget.  Ett arbete som lyft Kulturcentrum Berget som besöksmål. 

Degerfors kommuns hederspris tilldelas Birgitta ”Gittan” Pettersson.


Publicerad 2016-11-14. Senast ändrad 2016-11-14.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934