Överblivna inventarier kom till nytta!

Kommunen har under våren sålt, skänkt och skrotat en hel rad inventarier. Bl. a. fanns ett antal skolmöbler som blivit över. Kulturchef Cay Flydén fick veta att pingstförsamlingen har en vänförsamling i Lettland, Daugavpils, dit man skickar ett antal hjälpsändningar varje år. Intresset var stort och ett 50-tal skolbänkar, stolar m. m. har nu fått nya användare.
Möblerna, som var den 53:e hjälpsändningen från Degerfors, skickades i slutet av april och i början av maj besökte David Hägglund med fru samt Lillemor och Hasse Persson från Mulles loppis Daugavpils. Skolan, som fått möblerna, är inrymd i en byggnad där ryska militärer tidigare bott. Logement har gjorts om till skolsalar och det var hårt slitet, men rent och snyggt.

Gruppen hann också med att besöka en matutspisning för barn och vuxna och ett förråd med skänkta kläder som kommer att delas ut.

Daugavpils ligger i sydöstra delen av Lettland i ett område som är den fattigaste delen i hela EU. Trots stora skillnader mellan fattiga och rika och ren misär för många kan man enligt degerfors-resenärerna se ett hopp för framtiden.

Skolan i Daugavpils

Skolan i Daugavpils

Klassrum med skolbänkar från Degerfors

Klassrum med skolbänkar från Degerfors

Bland insamlade kläder fanns också denna!

Bland insamlade kläder fanns också denna!

Publicerad 2012-05-23. Senast ändrad 2012-05-23.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934