Ny brandstation invigd

Nu är den nya brandstationen i Degerfors invigd. Under onsdagen samlade inbjudna gäster för invigning av Bergslagens Räddningstjänstförbunds nya brandstation i Degerfors.

Ett stort antal inbjudna gäster samlades under onsdagen för att inviga den nya räddningstjänststationen. Roland Halvarsson (V), kommunstyrelsens ordförande, höll ett invigningstal.

- På den plats vi nu står betade kor och hästar i början av 1900-talet. Senare under 1950, 60 och 70-talen spelades det spontanfotboll. Nu är det alltså dags att inviga den nya räddningstjänststationen på samma plats, sade Roland Halvarsson (V).

Den nya stationen har, utöver ändamålsenliga lokaler för räddningstjänstpersonal och fordon, även ett gym, utbildnings- och övningslokaler och en tvätthall som är anpassad efter dagens miljökrav.

Fasaden är utsmyckad med ett konstverk som är skänkt och tillverkat av Outokumpu Degerfors Järnverk och färdigställt av PSC. Bokstäverna i konstverket bildar i omkastad ordning ordet RÄDDNINGSTJÄNSTEN.

- Jag vill tacka alla som deltagit i arbetet för att genomföra bygget av en ny räddningstjänststation i Degerfors. Dessutom vill jag gratulera alla medborgare i Degerfors kommun till den nya räddningstjänststationen, men även personalen vid stationen och BRT och förklarar stationen för invigd, avslutade Roland Halvarsson (V) sitt invigningstal.

Publicerad 2015-09-09. Senast ändrad 2015-09-09.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934