Många ville vara med och inviga Sveriges vackraste cykelväg

Onsdag den 22 juni var dagen som många väntat på. Då kunde Region Örebro län, Trafikverket, Karlskoga kommun och Degerfors kommun inviga den efterlängtade gång- och cykelvägen mellan Karlskoga och Degerfors, längs med väg 205.

Invigning gång- och cykelväg

Vid invigningstillfället var det ca 200 personer som hade cyklat ut till Tällekullen för att lyssna på tal, mingla och fika.

Under hela eftermiddagen uppskattar vi att det var minst 500 cyklister ute på cykelbanan. Korpen delade ut mer än 250 startkort, men det var långt ifrån alla som tog. Vi plockade och delade ut ca 450 goodie-bags.

Ute på cykelvägen kunde man se alla sorters cyklar och flera rullstolar. Det var cyklister i alla åldrar och med olika tempo. Alla var mycket positiva till den nya cykelvägen.

Familjen Johansson från Karlskoga tycker det är jättebra med den nya cykelbanan. Dottern Madeleine cyklar till jobbet, till vardags.

Christoffer och Madeleine som stod i stationen var glada över att folk var så positiva och ”jättenöjda”.

Tracey Söderberg, 8 år, brukar cykla till skolan och tycker det är bra. När jag frågade vad som är det bästa med att cykla sa hon ” att man får kondition”. Hon och familjen kommer att cykla igen, på cykelvägen.

Helena Hellnemo är van cyklist och tränar ofta Möckeln runt. I år cyklade hon sin andra Tjejvättern. Idag hade hon dottern Line med sig och tog det lite lugnare.

Vovvarna Candy och Hero har aldrig varit ute och cyklat förut, men den här festliga dagen tyckte deras mattar att det var dags. De såg ut att trivas i sina cykelkorgar.

Fakta:
Den nya delen av cykelvägen är 5,6 km lång och den har kostat ca 19 miljoner kronor totalt.

Under sommaren kompletteras den med målade linjer, vägstolpar vid räckena och så ska skyltningen bli klar.


Publicerad 2016-06-27. Senast ändrad 2016-06-27.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934