Erfarenhetsutbyte

Under vecka 8 och 9 har kökspersonal från Degerfors och Kristinehamns kommuner besökt varandra för att byta erfarenheter.

Karin Persson från Södermalmsskolans kök i Kristinehamns kommun tillsammans med Elin Dehlin från Parksskolans kök.

Karin Persson från Södermalmsskolans kök i Kristinehamns kommun tillsammans med Elin Dehlin från Parksskolans kök.

Under vecka 8 var kökspersonalen från Degerfors kommun på studiebesök i olika kök i Kristinehamns kommun. Det var lyckade dagar som gav mersmak till personalen i form av både erfarenhet och nya idéer.

- Det var intressant att jämföra de olika verksamheterna och se att vi jobbar på ganska olika sätt i kommunerna. I vissa fall ligger vi före och i andra fall kan vi lära av Kristinehamns kommun, berättar de anställda från Parkskolans kök.

Under vecka 9 har det varit omvänd ordning och kökspersonalen från Kristinehamns kommun har haft möjlighet att besöka Degerfors kostverksamhet. Både Parksskolan och Möckelngymnasiet har haft studiebesök från olika skolkök i Kristinehamn.

- Jag är imponerad av det Parkskolans kök kan åstadkomma i ett så litet köksutrymme, säger Karin Persson som jobbar i Kristinehamns kommun. Det är många portioner som ska tillredas, tur att det finns så  bra ugnar och grytor.


Publicerad 2016-03-02. Senast ändrad 2016-03-02.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934