En av tolv pilotkommuner

Folkhälsonämnden, Karlskoga och Degerfors kommuner, har i hård konkurrens utnämnts till att bli en av tolv pilotkommuner i ett projekt med Sveriges ungdomsråd.

Detta annonserades ut i Almedalen på Gotland. Sveriges ungdomsråd har meddelat att det var hög konkurrens om platserna inom projektet.

De utvalda kommunerna har enligt den bedömning som Sveriges ungdomsråd gjort följande gemensamt: De utvalda kommunerna har alla en genuin vilja att förbättra situationen för sina unga invånare, och de är intresserade och engagerade i frågan.

Projektet pågår fram till 2014 och syftet med projektet är att implementera en metod i kommunen som sedan kommer att sammanställas i en metodbok och spridas runt om i landet. Karlskoga och Degerfors fokusområde kommer att bli att "Skapa resurser". Det betyder att arbetet ska förbättra ungdomars förutsättningar att kunna påverka. Om ungdomar har mer resurser till inflytande och organisering är också chansen större att de påverkar.

I augusti/september kommer första mötet ske med Sveriges ungdomsråd. För Karlskoga och Degerfors del innebär detta processledning av Sveriges Ungdomsråd, i medborgararbetet för och med unga. Kommunerna kommer delta i ett nätverk med övriga 11 kommuner. Karlskoga och Degerfors stärker sitt varumärke med medborgardialog för ungdomar, då projektet innebär att vi ingår i både Sveriges ungdomsråds rapport och efterföljande inspirationskonferenser.

Övriga kommuner som kommer delta i projektet är:
Arvidsjaur, Härjedalen, Kalmar, Malmö stad, Nynäshamn, Osby, Skellefteå, Skövde, Sundsvall, Tranemo och västra Göteborg.

Läs mer om Sveriges ungdomsråds arbetelänk till annan webbplats

Publicerad 2012-07-09. Senast ändrad 2012-07-09.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934