Degerfors och Karlskoga nominerade till Årets förebyggande kommun 2012

Priset tilldelas den kommun som har skapat förutsättningar för långsiktigt arbete samt utvärderar sina aktiviteter inom alkohol- och narkotikaförebyggande arbete. De nominerade kommunerna är Ale, Karlskoga/Degerfors (i samarbete) och Örebro.

Vattenflaskor med Stoppa langningsbudskap delas ut utanför systembolaget vid skolavslutningn och Halloween.

Huvudinsatsen som Folkhälsonämnden i Karlskoga och Degerfors kommuner ansökt för är den strategi som ska upprätthålla, säkra och trygga arrangemang i Karlskoga och Degerfors. Strategin är testat i samband med Putte i parken och skolavslutningen.

Vid kvällens konferens DrogFokus, som arrangeras i Norrköping, delas CANs pris för alkohol- och narkotikaförebyggande arbete ut. Ett av priserna tilldelas en kommun som har skapat förutsättningar för långsiktigt arbete samt utvärderar sina aktiviteter. De nominerade kommunerna är Ale, Karlskoga/Degerfors (i samarbete) och Örebro. Lawrence Bishop, förtroendevald i Folkhälsonämnden, Ulrika Lundgren, förvaltningschef, Josefin Sejnelid, folkhälsoutvecklare samt Cecilia Ljung, folkhälsostrateg från folkhälsoförvaltnigen i Karlskoga och Degerfors kommuner representerar kommunerna vid kvällens gala.

Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, är en ideell förening som har till uppgift att sprida information om alkohol och andra droger. Deras återkommande nationella undersökningar är Skolelevers drogvanor, Drogutvecklingen i Sverige och Narkotikaprisutvecklingen. CAN genomför även lokala och regionala undersökningar på uppdrag av kommuner och län.

Läs mer på www.can.selänk till annan webbplats.

Publicerad 2012-10-24. Senast ändrad 2012-10-24.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934